FOTO MARISA DIARI TERRASSA

El passat dia 5 de maig es va renovar el conveni de col.laboració entre l’Ajuntament de Terrassa i el Col·legi de Procuradors.

Cada setmana s’assenyalen als jutjats de Terrassa uns 56 llançaments d’habitatges (sigui per execució hipotecària, per desnonament de lloguer o d’un pis ocupat).

Durant el 2016, l’Ajuntament té constància de 487 llançaments (52  hipotecaris, 223 de lloguers i 212 de pisos ocupats). Del total, 86 van acabar executant-se.

Perquè l’administració en conegui el major nombre possible de casos, pugui actuar amb previsió i assessorar, acompanyar i ajudar a les famílies afectades per un procediment d’aquest tipus, l’Ajuntament i el Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Terrassa han signat la renovació i actualització del conveni de col·laboració. El primer acord datava del 2012 i havia caducat.

El conveni preveu que quan el procurador notifiqui el llançament d’un habitatge a la persona afectada, si aquesta dóna el seu consentiment i està en situació de vulnerabilitat, es traslladi la informació a l’Ajuntament i, a més, s’expliqui a aquesta persona totes les possibilitats legals que té al seu abast per defensar-se.

Els procuradors expliquen que és important recollir aquests avisos de desnonament per dos motius: primer, perquè el procés no es paralitza encara no es reculli l’acta de comunicació i segon, perquè la persona afectada no pot començar a defensar-se sense aquest paper.